‘Luisterboek past bij deze tijd’

In de file luisteren naar Dan Brown of het koken wat spannender maken met Fifty Shades Of Grey. Luisterboeken zijn bezig met een opmars. ‘Dat past heel goed bij deze gehaaste tijd.’

Net als digitaal lezen horen audioboeken bij ons tijdperk.
Net als digitaal lezen horen audioboeken bij ons tijdperk.

Een luisterboek is allang niet meer alleen bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen. Het grote publiek geniet van luisterversies van bestsellers in de file, op het strand, tijdens het joggen of koken. Het aantal downloads neemt gestaag toe, ziet de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

,,De tijd dat alleen mensen die moeite hebben met lezen een luisterboek kochten, is wel een beetje voorbij,” zegt Peter Rosendaal van CPNB. ,,Met een luisterboek kun je op een heel andere manier van een verhaal genieten. Er zijn verhalen voor kinderen met speciale geluidjes. Het is een uniek product geworden, een moderne versie van het hoorspel, waar steeds meer mensen van genieten.”

Goede voorlezer
Een luisterboek moet je net zo trekken als een gewoon boek, vindt Rosendaal. ,,Zoals je een boek niet weg wilt leggen, moet een luisterboek je zo boeien dat je het niet af wilt zetten. Het allerbelangrijkste daarbij is een goede voorlezer die je in het verhaal trekt.”

Lees het hele artikel van het Algemeen Dagblad >>>

Written by 

Maresa wil iedereen aan het lezen en aan het bewegen krijgen. Om deze reden start ze in 2017 met Books2Move.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *